B12 seviyelerinin 200 ile 900 pg/mL arasında olması gerektiğini öğrenince, bu seviyeleri korumanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Özellikle vejetaryen veya vegan beslenenlerin, yaşlıların ve sindirim sorunları yaşayanların daha fazla risk altında olduğunu duymak beni düşündürdü. Peki, bu durumlarda B12 seviyemi nasıl kontrol ettirebilirim? Ayrıca, eksiklik durumunda ne tür takviyeler kullanmam gerektiği konusunda doktorumla nasıl bir yol izlemeliyim?
B12 seviyelerinin 200 ile 900 pg/mL arasında olması gerektiğini öğrenince, bu seviyeleri korumanın ne kadar önemli olduğunu anladım. Özellikle vejetaryen veya vegan beslenenlerin, yaşlıların ve sindirim sorunları yaşayanların daha fazla risk altında olduğunu duymak beni düşündürdü. Peki, bu durumlarda B12 seviyemi nasıl kontrol ettirebilirim? Ayrıca, eksiklik durumunda ne tür takviyeler kullanmam gerektiği konusunda doktorumla nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap yaz